Support

back to home button
back to home button

Draag jouw steentje bij

Anno 2022 is het gebouw van Paradiso op. Er is een chronisch gebrek aan ruimte om bezoekers, artiesten en personeel goed te faciliteren. Het pand lekt warmte en geluid, waardoor het niet kan voldoen aan de huidige standaarden voor omgevingsgeluid en duurzaamheid. Kortom, het is de hoogste tijd voor een grote ingreep. Paradiso wil nog voor minimaal 100 jaar het beste en breedste culturele aanbod in het monumentale pand middenin Amsterdam presenteren.

Grote investering

Aan een project van deze omvang hangt een groot prijskaartje. Hiervoor richten we een bouwfonds op en zijn we op zoek naar donateurs en investeerders. Ben jij degene of ken jij mensen of ondernemers die hierbij kunnen helpen? Laat het ons weten door middel van een email aan onze collega Ben van der Meulen via 100jaar@paradiso.nl.

Culturele ANBI

Paradiso is een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en is daarmee vrijgesteld van belasting over alle verkrijgingen uit schenkingen en testamentaire bepalingen. Donateurs van Paradiso profiteren bovendien van belastingvoordelen, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Voor meer informatie over de belastingvoordelen, kun je een kijkje nemen op de website van de belastingdienst.

Schenken?

Alle donaties zijn meer dan welkom. Voor schenkingen kun je gebruik maken van: NL36 RABO 0393 7646 99 t.a.v. Stichting Paradiso Amsterdam o.v.v. “Donatie”. De gift komt ten goede aan 100 jaar Paradiso en zal alleen gebruikt worden voor de renovatie en de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig Paradiso. Over de besteding van donaties wordt jaarlijks gerapporteerd in het jaarverslag van Paradiso. Als je optimaal wilt profiteren van alle fiscale voordelen, kun je de gift laten vastleggen in een periodieke schenking. Het vastleggen van een periodieke schenking is heel eenvoudig. Download dit formulier en stuur het ingevulde formulier naar: Paradiso, Weteringschans 6-8, t.a.v. 100 jaar Paradiso, 1017 SG Amsterdam; of mail het naar: 100jaar@paradiso.nl. Na ontvangst wordt het door Paradiso aangevuld en ondertekend en krijg je het origineel retour.

Contactgegevens

Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
The Netherlands
Tel: 020 626 4521
Website | E-mail